Yogyakarta Tour, Visiting Oldest Java Cultures Heritage

Yogyakarta Tour is an exciting tour to visit the oldest Java Culture Heritage like Kraton Yogyakarta or Sultan Palace and Borobudur Temple, the one of world’s miracle. Java owns plenty of historic omission in particular of Hindu and Buddha era like Borobudur Temple and Prambanan Temple. These temples are very huge and amazing with primitive design and architecture where the strong history clearly carved on the relief of each temple. Beside of that Yogyakarta or the local resident mostly call Jogja or Jogjakarta own the traditional governmental system which is lead by a king (Sultan). At Sultan Palace we can see the old heritage cultures which are well maintained in the museum and now it to be a tourist destination in Yogyakarta.

Borobudur Temple

Yogyakarta Tourism

Yogyakarta is a second biggest tourist destination in Indonesia after Bali with the oldest culture heritage as a fascination to grab tourist to visit this place. Yogyakarta Tourism is supported by the solid element of tourism sector with Kraton Jogja or Sultan Palace as a center of tourism power to invite the visitor to come to Yogyakarta. In this palace frequently held the traditional culture events that increase the point of Yogyakarta as a tourist destination in Indonesia.

Where to Stay in Yogyakarta?

Yogyakarta is located in central Java Island, a part of biggest islands in Indonesia and it can be reached from the anywhere including the airfare. The most flight routes from and to Yogyakarta is come from Jakarta or Bali and that offering the visitor more choice of tourist place to visit beside or Bali. Take example the tour from Bali to Yogyakarta, the visitor can enjoy Yogyakarta Tour within a day and back to Bali or overnight stay in Yogyakarta. There are plenty of hotels from the highest class to the budget hotels available in Yogyakarta as the alternative accommodation on Yogyakarta Tour. The most popular hotels in Yogyakarta are Hyatt Regency, Melia Purosani, Jogjakarta Plaza, Novotel, Shapir Hotel etc. All of these hotels offer the comfortable accommodation with excellent service from the staff. Please see the list of hotels in Yogyakarta on one of our website for your further reference.

What to See in Yogyakarta?

Yogyakarta/Jogjakarta is offering the wide opportunity to see the oldest culture heritage and old omission like Borobudur Temple, Prambanan Temple, Mendut Temple, Pawon Temple, Merapi Volcano, Sultan Palace, Batik making, Silversmith, Water Castle (Taman Sari) and bird market. At the south of Yogyakarta, there is a beautiful beach that called Parangtritis Beach with black sand unfolding along the coastal.

What the most popular in Yogyakarta?

The most popular that the visitor will see on Yogyakarta Tour is Batik, Malioboro Street, Becak (a traditional transportation), local food which is called Gudeg and the word’s miracle like Borobudur Temple. Batik is a traditional material of shirt, blanket and other things related to the custom religious. There is several big batik manufactures are available in Yogyakarta where the visitor can see directly how it is proceed. Tour to Yogyakarta is very exciting and completely explores the knowledge of old omission and oldest culture heritage. Your can also visit a complete website offering Yogyakarta Tours at Bali Star Island Travel Agency.

Choice of Yogyakarta Tours

  • One Day Yogyakarta Borobudur Tour
  • 1 night/2 days Yogyakarta Tour Package
  • 2 nights/3 days Yogyakarta Tour Package

20 comments

  1. zHiedHiEk

    artiKeL…yang ada meNurut zHie kUraN9 sekaLi daLam peNyaMpaian nYa…
    cOz,,
    banYak yaNg kamiE caRie tapi cumaN sEdiKiet yaN9 ada……………..

    🙁 :-(……
    pErbaNyaK yC…….
    ;O ;O

  2. ketutsuparta
    Author

    Thank ya comment nya, kita akan tambahin info nya lagi karena kita masih mengupdate page lain dan kebetulan middle of April 2008 ini kita akan ke Yogyakarta lagi dan pasti kita tambahin info yg lebih complete

  3. Agnes

    Hi, we are from a4trip, creating and producing online travel guidebook. We aimed to help travellers with comprehensive destination guides.

    Currently, we have newly launched Yogyakarta travel guidebook!Do not hesitate to visit us and leave your valuable comments!
    Thanks! 🙂

  4. nico

    kok borobudur diikutkan jogja kenapa ? aku orang magelang gak rela !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • ketutsuparta
      Author

      Dear Nico,

      Pertama-tama kami ucapkan banyak terima kasih telah mengunjungi blog kami beserta comment yang anda tulis. Dalam blog kami sudah tertera dengan jelas bahwa kami tidak mencantumkan Borobodur itu milik salah satu daerah dan kami sudah tahu betul bahwa keberadaan Borobudur itu di kabupaten Magelang – Jawa Tengah. Jadi dalam blog kami tidak ada unsur memihak salah satu daerah karena kami pikir itu merupakan aset bangsa Indonesia dan masyarakat Magelang pada khususnya.

      Kenapa Borobudur diikutsertakan dengan Yogyakarta?
      Perlu saudara Nico ketahui bahwa untuk mempermudah mempromosikan suatu daerah tujuan wisata, kami memerlukan salah satu daerah magis sebagai daya tarik atau pengingat para tamu dimana mereka dengan mudah mengingatnya. Sama halnya kami mempromisikan daerah lain di Indonensia termasuk Borobudur sendiri, kami selalu memakai pintu Bali untuk mempercepat tamu mengetahui daerah tersebut. Sama halnya dengan Salak Pondoh yang ada di Magelang dan dipinggir jalan itu, kami selalau memakai pintu Yogyakarta agar mudah mengetahui lokasinya. Jadi Bali ataupun Yogyakarta dalam hal ini merupakan sebagai pintu promosi dan bukan pemilik. jadi kami mohon saudara Niko jangan mengkotomikan Borobudur milik Yogyakarta atau daerah ini milik ini/itu. Jadi marilah kita berpikir wise/lebar/luas guna menghindari hal2 yang tidak berkenan.

      Demikian tanggapan dari kami dan apabila ada yang tidak berkenan kami mohon maaf dan selanjutnya bila ada hal – ha yang masih mengganjal jangan segan – segan menghubungi pihak kami.

      Hormat kami
      Ketut Suparta

  5. Yuliya puspita dewi

    Aku Yulia dr bandung , suka bgt wkt ke jogja , di setiap jaln’a bersh bgt . . Jarang bgt da sampah di pinggr jalan . . Subhanallah bgt wkt ylia berada dborobudur’a . .

    • ketutsuparta
      Author

      Dear Mbak Yulia,
      Terimakasih atas comment nya. Emang Yogyakarta daerah yang unik dimana sangat dekat dengan tempat2 yang bersejarah seperti Borobudur
      thanks – Ketut Suparta

  6. alfian

    bulan desember pngen k`jogja akh jdi kngen nh ma wisata indonesia ……
    huhuhu””””””””’
    mwu ngumpln dwit akh biar tr d`sno bsa jajan..,,,

  7. alfian

    bulan desember pngen k`jogja akh jdi kngen nh ma wisata indonesia ……
    huhuhu””””””””’
    mwu ngumpln dwit akh biar tr d`sno bsa jajan..,,,
    pnginapan`a` d`hotel musafira trs k`borobudur
    huhuhu
    asyik th kya`a,,,,,,,,,,,,,,

    • risky

      kangen kangen banget……….. ma jogya, Indah, bersih, damai, orngxa ramah2, ya Allah berilah kami rezky yang lebih di tahun ni’ biar bisa lihat lg keindahan ciptaanMU, megahxa borobudur adlh bukti kebbesaranMu